Over VC Athos’70

Geschiedenis van VC Athos’70

Op initiatief van de commissie jeugd- en sportzaken van de gemeente Sevenum, werd er in 1970 na de renovatie van de gymnastiekzaal in Sevenum besloten om te onderzoeken of er voldoende belangstelling zou bestaan voor het oprichten van een volleybalclub. De belangstelling was overweldigend en de aanmeldingen om lid te worden stroomden binnen.

Voor de naam werd een prijsvraag uitgezet. Het waren Jeu Nellen en Hay Sturme die met de naam Athos kwamen. Deze naam werd door de leden gekozen. Het was de naam van o.a. een autonome Monnikenstaat in Griekenland en van een van de vier musketiers. De beginletters werden al snel omgedoopt in: Alle Tegenstanders Huiveren Om Sevenum. Tot op de dag vandaag is dit de bekendste betekenis van onze naam Athos.

De clubkleuren waren toen al eigenwijs. Een paars met geel shirt en een witte broek. Er zijn nog meer kleuren uitgeprobeerd in de geschiedenis van Athos. Rood met zwart en wit en zelfs wit met blauw. Uiteindelijk zijn we weer teruggegaan naar het paars met geel. Wij zijn als Athos trots om in het paars te mogen volleyballen.

Wat onze vereniging bijzonder maakt

We zijn één van de grootste volleybalverenigingen van de gemeente Horst aan de Maas. Bij ons draait het natuurlijk om het volleyballen, maar vooral ook om het plezier. Als je samen plezier beleeft in het spelletje, presteer je vanzelf beter. Iedereen is welkom bij onze vereniging, van jong tot oud en daartussen. Na 50 jaar Athos zijn we nog steeds groeiende en bestaat onze club uit veel leden en vrijwilligers. Onze wedstrijden worden gespeeld in sporthal de Kruisweide, waar ook onze talloze feestjes worden georganiseerd.