Wedstrijdverslagen en programma voor aankomende week

(de; v; meervoud: winsten)

1 Het winnen

2 Het bedrag van de verkoop, verminderd met inkoopsprijs plus onkosten

Zoals hierboven te lezen is kun je winst op meerdere manieren bekijken. Ik kan alvast verklappen dat “winst” in de eerste definitie dit seizoen helaas nog op zich laat wachten maar die tweede definitie, daar kunnen we wel wat mee.

Hoe dan? Volgens de 2e definitie bestaat winst uit het bedrag van de verkoop, verminderd met de inkoopsprijs plus onkosten. Dat kun je vertalen naar een volleybalwedstrijd. Het bedrag van de verkoop is de moeite die de tegenstander moet leveren, hoe hoger onze eigen inzet, hoe hoger de kosten voor de tegenstander. De inkoopsprijs zijn wij, de strijders van H1, die staat vast. De onkosten zijn zaken als trainingen, samenspel, maar ook eigen foutjes.

1e set. Met een goede inzet vroegen we een hoge prijs en we hadden erg weinig onkosten. In de eerste set vette winst volgens de eerste definitie. 1-0 Athos! Gaat het dan toch lukken?

De 2e set begon in de uitverkoop, we liepen snel een achterstand op. Halverwege hebben we prijs nog drastisch verhoogd maar het mocht niet baten. We waren er dichtbij, we hebben hard geknokt maar helaas was de winst was al vervlogen, 1-1.

3e set. Laten we die maar snel vergeten. Soms loopt gewoon even alles mis. Gratis weggegeven en hoge onkosten. 1-2.

4e set. De vraagprijs begon weer laag maar bleef gestaag stijgen. Na flink onderhandelen trokken we uiteindelijk toch aan het kortste eind. Olympia ging met de winst aan de haal volgens de eerste definitie: Athos – Olympia 1-3.

De echte winst volgens de eerste definitie laat dus nog op zich wachten maar om ooit winst te kunnen maken moet je eerst investeren en daar zijn we hard mee bezig.

Eigenlijk kun je winst nog op een andere manier bekijken. Het bedrag van de verkoop is het plezier wat we beleven aan volleybal. De inkoopprijs zijn wij, de strijders van H1 en de onkosten zijn de verloren wedstrijden van dit seizoen. Netto geen winst maar die verkoopprijs is en blijft verrekte hoog. Volleybal is leuk! Die winst komt wel!

Uw correspondent te Zaerum namens H1

VC Athos ‘70/ VC Trivia HS 1– Saturnus/Hendriks Coppelmans HS 1

Met een gehavend team en versterking vanuit heren 2 in de persoon van Geert begonnen we aan een mooie pot volleybal. Na een 3-2 nederlaag bij de uitwedstrijd in Uden ontvingen we de mannen van Saturnus dit weekend thuis in de Kruisweide. De eerste set begonnen we goed maar verloren we uiteindelijk met 19-25. Toch was het verschil klein en dit werd ook duidelijk tijdens de tweede set waarin we met 24-21 voor stonden. Toch wisten we deze set jammer genoeg niet te verzilveren door het ongelofelijke blokkerende en verdedigende werk van de udenaren, we verloren ook deze set met 26-24. In de derde set stonden keken we voor een lange tijd tegen een achterstand aan. Langzaam kwamen we dichterbij en we wisten toch als eerste bij de 25 te komen (25-22). De vierde set leken we de set stand gelijk te gaan trekken en na een spannend einde van de set eindigde we wel op 25 maar de udenaren op 27. Eindstand, 1-3 verloren maar wel een wedstrijd met lekker volleybal.

VC Athos ‘70 DS2 – Grashoek DS2

D2

Hi allemaal!

Vol enthousiasme en energie begonnen we deze zaterdag in onze eigen sporthal aan de wedstrijd tegen Grashoek DS2. Met nog twee andere Athos wedstrijden die thuis gespeeld werden was het goed druk in de zaal. Dat zorgde wellicht voor wat zenuwen aan onze kant, waardoor de eerste punten al snel door Grashoek binnen gesleept werden. Gelukkig wisten we ons na een time out te herpakken en sloeg onze midden Fleur een knetterharde bal bij de tegenspeler naar de grond waar ze zelf nog van schrok! We wisten nog wel wat punten aan onze kant te houden, maar helaas niet genoeg om deze set te winnen. Ook in de tweede set hadden we een aantal sterke punten maar ook teveel persoonlijke foutjes waardoor we de set moesten afgeven. De derde set liep niet helemaal lekker, we kwamen er niet goed genoeg in. Het werd dus in de vierde set tijd om nog even te gaan knallen! Met nog 1 punt te gaan om de laatste set te bepalen in het voordeel van ons, liet Grashoek met een paar hele sterke aanvallen ons geen kans en moesten we ook deze met 24-26 afgeven. Zuur, maar goed gespeeld door de tegenstander. Voor ons de taak om met wat specifieke opdrachten aan de slag te gaan en volgende zaterdag opnieuw met volle moed en energie de strijd aan te gaan tegen Holyoke DS1! Dankjewel aan alle supporters voor jullie enthousiasme!!